Haal charme in je tuin met een Krentenboompje, de Amelanchier lamarckii

De Amelanchier lamarckii, ook wel Krentenboompje genoemd, is een zeer populaire boom. Vooral de meerstammige variant doet het zeer goed in heel wat tuinontwerpen en is momenteel één van de meest gevraagde boomsoorten…

Haal charme in je tuin met een Krentenboompje, de Amelanchier lamarckii
Client
This is some text inside of a div block.
Publicatie datum:
December 15, 2021
Categorie:
Inspiratie
Location
This is some text inside of a div block.
Service
This is some text inside of a div block.

Amelanchier lamarckii – één van onze favorieten

Het is dan ook een boom die quasi aan ieders behoeften beantwoordt op alle gebied. Zo groeit een meerstammige krentenboom om te beginnen bijvoorbeeld goed en gemakkelijk, maar ook traag, wat wilt zeggen dat hij uitermate geschikt is als sierelement.

Omdat de bijzondere vorm van de boom na het snoeien lang behouden blijft, leent hij zich perfect tot vormsnoei.

Bovendien betekent dit voor u als eigenaar ook minder onderhoudswerk: een win-winsituatie, toch?

Charme in je tuin, het hele jaar rond

De meerstammige Amelanchier lamarckii zorgt een heel jaar door voor een fraai zicht in je tuin.

In de lenteperiode ontluiken er vanaf de maand april prachtige opstaande, witte bloemen aan de boom, die een feeërieke en bijzondere uitstraling geven aan elke omgeving. Maar wat de echte meerwaarde van een meerstammige krentenboom is: wanneer dit zomers bloemeneffect uiteindelijk uitbloeit, krijgt u er een even mooi zicht voor in de plaats. Want naargelang de seizoenen vorderen, krijgt de boom afwisselend bronskleurige en groene bladeren, met uiteindelijk een vurig, oranjerood kleurenpalet in de herfst.

Een subtiele eyecatcher in je tuin, zonder té opvallend of grotesk te zijn.

Het mag dan wel een bladverliezend boompje zijn, maar ook in de winter verfraait hij je tuin met zijn prachtige en speelse vorm.

Zo kunt u het hele jaar door van een prachtige boom genieten, die alles in huis heeft.

Het veelzijdige karakter van de krentenboom

De meerstammige krentenboom leent zich tot elke tuin.

Dankzij zijn niet alledaagse vormen en zijn subtiele bladerdek is hij heel gemakkelijk toe te passen zowel in een modern ontwerp als in een klassieker of landelijk concept.

Ook praktisch gezien beschikt deze boomsoort over vele voordelen.

Omdat ze vaak niet hoger dan 3 à 5 meter worden, zijn ze uitermate geschikt voor tuinen van alle formaten: van de kleine voortuin of stadstuin tot uitgestrekte landschapstuinen met zeeën aan oppervlakte.

Doordat deze boom met zijn speelse en natuurlijke vorm vrij klein blijft, kan quasi iedereen hem moeiteloos in zijn tuinontwerp integreren. Om schaduw te bieden bijvoorbeeld, een lege plek op te vullen, of net een mooi uitzicht te creëren.

In een strakke moderne (voor)tuin zorgen meerstammige bomen voor een zacht, poëtisch en natuurlijk accent. In een natuurlijke tuin versterken ze door hun speelsheid het losse onbezorgde karakter.

Door jaarlijks de kruin één keer te snoeien, kan je ze perfect op elke gewenste hoogte houden.

Een boom met weinig eisen

Dat de meerstammige Amelanchier lamarckii geschikt is voor iedere tuin heeft bovendien niet alleen met de grootte van uw tuin te maken, maar ook met het gemakkelijke karakter van de boom.

Zo stelt de boomsoort immers bijzonder weinig eisen aan de bodem waarin hij wordt geplant: zolang deze enigszins kalkhoudend en niet te nat is, overleeft hij probleemloos in quasi elke grondsoort. Wist u bovendien dat de vruchtjes die aan het begin van de zomerperiode aan de meerstammige krentenboom groeien, ook werkelijk eetbaar zijn? Daar waar deze besjes eerst vuurrood zijn worden ze tijdens het rijpproces diepblauw, waarna ze heerlijk zoet en fris smaken.

Meer weten over de prachtige Amelanchier lamarckii? Contacteer ons voor meer info!

Gerelateerde topics:
Lente
Onderhoud
Planten en bomen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bij Tuinconsult hebben we heel wat kennis in huis die we graag met u delen en met onze klanten. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en laat u inspireren.

Bedankt om je in te schrijven!
Oeps! Er ging iets mis, probeer het even opnieuw.